Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

LA FIRA MÉS DOLÇA 2020

29 febrer, 2020

La Fira més dolça és una fira sectorial que neix amb vocació d’esdevenir un referent en el sector de la pastisseria, la confiteria i la xocolata. Es vol celebrar anualment a les portes de la primavera, per la qual cosa serà el marc on es celebrarà el concurs mundial de xuixos i de crema.

En la primera edició, del 2020, es celebrarà entre el dissabte, 29 de febrer, un jornada popular, i el dilluns, 2 de març, una de professional, i al mig, el diumenge, el Concurs Mundial del Xuixo. Les activitats es faran a la plaça de Catalunya i al Centre Cultural La Mercè, de Girona.

El dissabte la programació es concentrarà a la plaça de Catalunya, on hi muntarem un escenari i una fira popular. La Fira popular serà exclusivament de productors i artesans de confitures, melmelades, mel, xocolata, caramels i tota mena d’especialitats dolces, incloent  els licors, les garnatxes, els moscatells i tots els tipus de vins dolços.

El dissabte serà l’únic dia amb demostracions de cuina, per la qual cosa s’ha previst un escenari equipat al costat oest de la Plaça de Catalunya. Es preveu dedicar el matí a reivindicar el xuixo, ja que hi ha la intenció que cada any hi tinguem un Dia Internacional del Xuixo, preàmbul del campionat mundial.

A la tarda es faran activitats més variades i de caire és cultural.

Programació:

DISSABTE, 29 DE FEBRER

Matí

Escenari de la plaça de Catalunya:

11.00: XuixCooking, by Ricard Jambert, guanyador del primer concurs «El Millor Xuixo del Món»

11.50: Els gelats de xuixo, per Hervé Corvitto, mestre gelater

12.30: Xuixos a les postres de restaurant, per Joan Morillo i Jordi Rollan, del DiVinum, de Girona.

13.00: Taller de brunyols / bunyols per les Cuineres de Sils

Tarda

17.00: Els Xuixos a la Brasa i els nous Xuixos, per Julià Castelló & MiBrasa.

17.45: Taller de Neules, per Tuyarro, de Santa Coloma de Farners

18.30:  Xocolata a la pedra, pel mestre xocolater Aynohose.

19.00: «Casa cacau, el viatge de tornada al origen de la xocolata», per Damian Allsop, mestre xocolater, de Casa Cacau.

 

DILLUNS, 2 DE MARÇ

Centre Cultural La Mercè:

Tarda

16.00: Presentació de la Guia Les 50 millors Pastisseries de Catalunya

16.30: Bean-to-bar, per Olivier Fernandez del Museu de la Xocolata

17.00: Tast de Vins dolços de la DO Empordà maridats amb dolces del Gremi de Pastissers.

18.30: Lliurament dels Premis del II Concurs Mundial de Xuixos i de Crema.

18.45: Presentació Mundial de Casa Cacau, per Anna Payet i Jordi Roca.

 

Mostra els detalls

Data:
29 febrer, 2020

Organitzador

INCATIS